Skóra łososia – pyszniejsza niż może się wydawaćSkóra łososia – pyszniejsza niż może się wydawaćSkóra łososia – pyszniejsza niż może się wydawaćSkóra łososia – pyszniejsza niż może się wydawać
  • Łosoś Jurajski
    • Poznaj łososia
    • Zrobione z łososia
    • Łososik Jurajski dla dzieci
  • Gdzie jest łosoś?
    • Gdzie kupię?
    • Gdzie zjem?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
    • Kulinarne inspiracje
      • Przystawki
      • Zupy
      • Sałatki
      • Dania główne
    • Łosoś w kuchni
    • Zdrowie i uroda
    • Łososiowe ciekawostki
  • Aktualności
    • Co nowego u nas
    • Łosoś w mediach
  • Dystrybucja
    • Dla dystrybutorów
    • Dla HoReCa
  • Języki
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
Kontakt
✕
Opublikowane przez Łosoś Jurajski o 18 października 2021
Kategorie
  • Łosoś w kuchni
Tagi
Łosoś Jurajski


Część osób kupująca Łososia Jurajskiego zastanawia się, czy skórka na spodzie ryby jest jadalna. Oczywiście, skóra ryby jest w zupełności bezpieczna w spożyciu. Tym bardziej warto ją zachować, jeśli chcemy uzyskać efekt chrupiącego, apetycznego łososia. 

Wielu szefów kuchni korzysta ze skórek, mając na uwadze, że łosoś to jedna z ryb, które posiadają najmniejszą ilość ołowiu w składzie. Jeśli korzystamy z ryby, która jest ze sprawdzonej hodowli, to nie musimy się martwić żadnymi niechcianymi składnikami. Łosoś Jurajski posiada wiele certyfikatów, jak np. Aquaculture Stewardship Council Certificate. Gwarantuje to Wam całkowite bezpieczeństwo korzystania ze skórki. 

Jak więc przygotować łososia, tak aby skórka pozostała chrupiąca? Potrzebujemy do tego piekarnika z funkcją grillowania, który ustawiamy na 220 stopni Celsjusza. Do żaroodpornego naczynia wypełnionego oliwą, wsadzamy nasz filet z łososia skórą do góry. Jeśli chcemy szybko przyrządzić pełne danie, to wystarczy wyłożyć resztę naczynia warzywami, takimi jak papryka czy dymka cebuli. Po 14 minutach wyjmujemy łososia i przewracamy skórkę na drugą stronę, po czym umieszczamy go w piekarniku na kolejne 10 minut. I voila! Łosoś Jurajski z chrupiącą skórką gotowy. 

Zachęcamy Was do korzystania ze skórki. To bezpieczne i smaczne, a co najważniejsze – ekologiczne. Nie marnujemy żadnego kawałka zakupionej przez nas rybki. Spróbujcie przepisu na chrupiącego łososia i pochwalcie się rezultatem na Waszych social mediach!

Share
1
Łosoś Jurajski
Łosoś Jurajski

Powiązane artykuły

21 grudnia 2022

Łosoś – alternatywa dla karpia


Więcej
6 grudnia 2022

Niezbędny element zdrowej diety


Więcej
24 października 2022

Niestandardowe bliny z łososiem


Więcej

Jurassic Salmon Spółka z o.o.

Dreżewo 25, 72-343 Karnice
e-mail: info@jurassicsalmon.pl
www.jurassicsalmon.pl
NIP PL8513169197, REGON 321382183

Sąd Rejonowy Szczecin-Centrum w Szczecinie,
XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru
Sądowego,
Numer KRS 0000462155
Kapitał zakładowy: 1 658 000,00 ZŁ zł

Projekty UE

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniająca inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

Więcej o naszych projektach >>

 

Dane kontaktowe

Zakład Chowu i Hodowli Ryb
Dreżewo 25, 72-343 Karnice
woj. zachodniopomorskie
Współrzędne GPS: N54* 2′ 12.903″ E14* 58′ 50.2996″

Dyrektor Zakładu 
dr inż. Michał Kowalski – tel. 501 196 790
e-mail: m.kowalski@jurassicsalmon.pl

Kierownik Produkcji
mgr inż. Jarosław Szysz

Kierownik Sprzedaży
Godziny kontaktu:
Pon. – Czw. 7:00-15:00
Monika Szczęsna – tel. 605 314 106
e-mail: m.szczesna@jurassicsalmon.pl

 

Łosoś Jurajski

  • Poznaj Łososia Jurajskiego
  • Gdzie kupię?
  • Gdzie zjem?
  • O hodowli Łososia Jurajskiego
  • Produkty z Łososia Jurajskiego
  • Kulinarna łososiopedia
  • Oferta dla dystrybutorów
  • Oferta dla HoReCa
  • Projekty unijne
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Aktualności
  • Dla mediów
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone - Łosoś Jurajski. Wykonanie i opieka marketingowa know.it
  • Home
  • Wyjątkowa hodowla
  • Łososiopedia
  • Kontakt
Kontakt
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
  • Aktualności
  • Dystrybucja
  • Języki