Łosoś zapieczony w cieście francuskim z warzywamiŁosoś zapieczony w cieście francuskim z warzywamiŁosoś zapieczony w cieście francuskim z warzywamiŁosoś zapieczony w cieście francuskim z warzywami
  • Łosoś Jurajski
    • Poznaj łososia
    • Zrobione z łososia
    • Łososik Jurajski dla dzieci
  • Gdzie jest łosoś?
    • Gdzie kupię?
    • Gdzie zjem?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
    • Kulinarne inspiracje
      • Przystawki
      • Zupy
      • Sałatki
      • Dania główne
    • Łosoś w kuchni
    • Zdrowie i uroda
    • Łososiowe ciekawostki
  • Aktualności
    • Co nowego u nas
    • Łosoś w mediach
  • Dystrybucja
    • Dla dystrybutorów
    • Dla HoReCa
  • Języki
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
Kontakt
✕
Opublikowane przez Łosoś Jurajski o 8 lutego 2020
Kategorie
  • Dania główne
Tagi
Trudność: Łatwe | Czas przygotowania: Łatwe | Ilość porcji: 6-8

Łosoś zapieczony w cieście francuskim z warzywami

Łosoś zapieczony w cieście francuskim z warzywami – wyjątkowo proste i smaczne danie, które zachwyci wszystkich! Łosoś Jurajski poleca je na szczególne okazje, takie jak rodzinne święta, czy też sylwester w gronie najbliższych! Narobiliśmy Wam ochoty? No to czas na przepis!

Składniki:

  • masło
  • pieczarki
  • por
  • papryka
  • kostka rosołowa
  • sól
  • łosoś
  • sos ostrygowy
  • cytryna
  • ciasto francuskie
  • jajko

Filet z łososia umyć, oczyścić z łusek. Skropić cytryną i natrzeć sosem ostrygowym. Odstawić na 15 min. 

Pieczarki, por i paprykę obrać i pokroić.

Rozgrzać masło na patelni, wrzucić por i pieczarki. Kostkę rosołową rozpuścić w pół szklanki wrzątku. Zalać warzywa na patelni i odparować. 5 min przed końcem duszenia dorzucić paprykę. Farsz ostudzić.

Łososia podsmażyć na maśle na patelni. Na każdej ze stron ok. 4 min.

Ciasto francuskie podzielić na dwa kawałki. Jeden płat położyć na blaszce do pieczenia. Ułożyć farsz, na nim położyć filet łososia. Całość nakryć drugą częścią ciasta francuskiego. Boki zawinąć. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem. 

Ponakłuwać. Piec w tem. 220 st. 20- 25 min do zarumienienia.

Share
0
Łosoś Jurajski
Łosoś Jurajski

Powiązane artykuły

16 sierpnia 2022

Przepis na łososia z grilla


Więcej
13 stycznia 2022

Kolorowe Szaszłyki


Więcej
kluski śląskie, kluski, łosoś
6 grudnia 2021

Łosoś z kluskami śląskimi


Więcej

Jurassic Salmon Spółka z o.o.

Dreżewo 25, 72-343 Karnice
e-mail: info@jurassicsalmon.pl
www.jurassicsalmon.pl
NIP PL8513169197, REGON 321382183

Sąd Rejonowy Szczecin-Centrum w Szczecinie,
XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru
Sądowego,
Numer KRS 0000462155
Kapitał zakładowy: 1 658 000,00 ZŁ zł

Projekty UE

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniająca inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

Więcej o naszych projektach >>

 

Dane kontaktowe

Zakład Chowu i Hodowli Ryb
Dreżewo 25, 72-343 Karnice
woj. zachodniopomorskie
Współrzędne GPS: N54* 2′ 12.903″ E14* 58′ 50.2996″

Dyrektor Zakładu 
dr inż. Michał Kowalski – tel. 501 196 790
e-mail: m.kowalski@jurassicsalmon.pl

Kierownik Produkcji
mgr inż. Jarosław Szysz

Kierownik Sprzedaży
Godziny kontaktu:
Pon. – Czw. 7:00-15:00
Monika Szczęsna – tel. 605 314 106
e-mail: m.szczesna@jurassicsalmon.pl

 

Łosoś Jurajski

  • Poznaj Łososia Jurajskiego
  • Gdzie kupię?
  • Gdzie zjem?
  • O hodowli Łososia Jurajskiego
  • Produkty z Łososia Jurajskiego
  • Kulinarna łososiopedia
  • Oferta dla dystrybutorów
  • Oferta dla HoReCa
  • Projekty unijne
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Aktualności
  • Dla mediów
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone - Łosoś Jurajski. Wykonanie i opieka marketingowa know.it
  • Home
  • Wyjątkowa hodowla
  • Łososiopedia
  • Kontakt
Kontakt
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
  • Aktualności
  • Dystrybucja
  • Języki