Czy pamiętacie nasz przepis na aromatyczny bulion rybny? Jego smak pozostał w naszej
pamięci i postanowiliśmy wykorzystać go w kolejnym przepisie. Tym razem zaprezentujemy
Wam rozgrzewający sos na bazie bulionu i fileta z Łososia Jurajskiego, który idealnie nada
się do klusek śląskich. Zapraszamy do wspólnego gotowania!
Składniki:
sos na bazie bulionu z łososia (patrz wcześniejszy przepis na zupę azjatycką)
szklanka bulionu
śmietana 18%
sól i pieprz
Łosoś Jurajski
oliwa z oliwek
koperek
cytryna
Wykonanie: bulion rybny wlewamy do garnka i mieszamy ze śmietanką 18%. Łososia
marynujemy w soku z cytryny, oliwie z oliwek, koperku, soli oraz pieprzu. Następnie
przesmażamy rybę i dodajemy ją do sosu. Wystarczy ugotować kluski śląskie i obtoczyć je w
kremowym sosie!