Łosoś idzie do szkołyŁosoś idzie do szkołyŁosoś idzie do szkołyŁosoś idzie do szkoły
  • Łosoś Jurajski
    • Poznaj łososia
    • Zrobione z łososia
    • Łososik Jurajski dla dzieci
  • Gdzie jest łosoś?
    • Gdzie kupię?
    • Gdzie zjem?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
    • Kulinarne inspiracje
      • Przystawki
      • Zupy
      • Sałatki
      • Dania główne
    • Łosoś w kuchni
    • Zdrowie i uroda
    • Łososiowe ciekawostki
  • Aktualności
    • Co nowego u nas
    • Łosoś w mediach
  • Dystrybucja
    • Dla dystrybutorów
    • Dla HoReCa
  • Języki
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
Kontakt
✕
Opublikowane przez Łosoś Jurajski o 30 sierpnia 2022
Kategorie
  • Aktualności
Tagi

Rozpoczyna się nowy rok szkolny. Za oknem wciąż króluje lato, a uczniowie są pełni sił i powakacyjnej radości. Ta sytuacja może ulec zmianie, gdy nadejdą jesiennie dni oraz pojawi się zmęczenie obowiązkami.

Co zrobić, aby dziecko przez cały rok szkolny cieszyło się dobrą kondycją i pełnią energii? Przekonać je do jedzenia ryb, które dzięki kwasom omega-3 i minerałom w nich zawartych idealnie sprawdzą się w wymagającej diecie ucznia.

Składniki te odgrywają bardzo ważną rolę w prawidłowym rozwoju i funkcjonowaniu organizmu. Wpływają na pracę serca, wzmacniają odporność oraz układ nerwowy.

Lista właściwości prozdrowotnych łososia jest długa. Wyróżnia go wysoka zawartość jodu, witamin z grupy B oraz A i D, selenu, antyoksydantów czy wyżej wymienionych kwasów omega-3, które zapewniają:

Wzmocnienie odporności, szczególnie ważne w fazie przejściowej między latem a jesienią.

Poprawę pamięci i koncentracji, ponieważ mózg człowieka w ok. 20% składa się z kwasów omega-3, regularne ich dostarczanie skutkuje zwiększoną wydajnością podczas przyswajania wiedzy.

Lepszy nastrój, a co za tym idzie zmniejszenie zagrożenia zachorowania na choroby, na przykład depresję. Sprawdzą się również wśród dzieci z nadpobudliwością.

Wystarczy podać Łososia Jurajskiego 2-3 razy w tygodniu, aby uczeń zwiększył swoją produktywność i efektywność, jednocześnie minimalizując ryzyko zachorowań na różnego rodzaju dolegliwości.

Na ciepło, wędzony, surowy… Sposobów przyrządzenia ryby jest wiele i każdy, nawet najbardziej wybredny niejadek, znajdzie coś dla siebie!

Share
0
Łosoś Jurajski
Łosoś Jurajski

Powiązane artykuły

21 grudnia 2022

Łosoś – alternatywa dla karpia


Więcej
6 grudnia 2022

Niezbędny element zdrowej diety


Więcej
16 listopada 2022

Zanieczyszczenia w łososiu hodowlanym


Więcej

Jurassic Salmon Spółka z o.o.

Dreżewo 25, 72-343 Karnice
e-mail: info@jurassicsalmon.pl
www.jurassicsalmon.pl
NIP PL8513169197, REGON 321382183

Sąd Rejonowy Szczecin-Centrum w Szczecinie,
XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru
Sądowego,
Numer KRS 0000462155
Kapitał zakładowy: 1 658 000,00 ZŁ zł

Projekty UE

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniająca inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

Więcej o naszych projektach >>

 

Dane kontaktowe

Zakład Chowu i Hodowli Ryb
Dreżewo 25, 72-343 Karnice
woj. zachodniopomorskie
Współrzędne GPS: N54* 2′ 12.903″ E14* 58′ 50.2996″

Dyrektor Zakładu 
dr inż. Michał Kowalski – tel. 501 196 790
e-mail: m.kowalski@jurassicsalmon.pl

Kierownik Produkcji
mgr inż. Jarosław Szysz

Kierownik Sprzedaży
Godziny kontaktu:
Pon. – Czw. 7:00-15:00
Monika Szczęsna – tel. 605 314 106
e-mail: m.szczesna@jurassicsalmon.pl

 

Łosoś Jurajski

  • Poznaj Łososia Jurajskiego
  • Gdzie kupię?
  • Gdzie zjem?
  • O hodowli Łososia Jurajskiego
  • Produkty z Łososia Jurajskiego
  • Kulinarna łososiopedia
  • Oferta dla dystrybutorów
  • Oferta dla HoReCa
  • Projekty unijne
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Aktualności
  • Dla mediów
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone - Łosoś Jurajski. Wykonanie i opieka marketingowa know.it
  • Home
  • Wyjątkowa hodowla
  • Łososiopedia
  • Kontakt
Kontakt
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
  • Aktualności
  • Dystrybucja
  • Języki