Jurajskie TacoJurajskie TacoJurajskie TacoJurajskie Taco
  • Łosoś Jurajski
    • Poznaj łososia
    • Zrobione z łososia
    • Łososik Jurajski dla dzieci
  • Gdzie jest łosoś?
    • Gdzie kupię?
    • Gdzie zjem?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
    • Kulinarne inspiracje
      • Przystawki
      • Zupy
      • Sałatki
      • Dania główne
    • Łosoś w kuchni
    • Zdrowie i uroda
    • Łososiowe ciekawostki
  • Aktualności
    • Co nowego u nas
    • Łosoś w mediach
  • Dystrybucja
    • Dla dystrybutorów
    • Dla HoReCa
  • Języki
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
Kontakt
✕
Opublikowane przez Łosoś Jurajski o 19 lipca 2021
Kategorie
  • Przystawki
Tagi

W samym środku ciepłego lata możecie się poczuć zupełnie jak w słonecznym Meksyku. A to za sprawą naszego najnowszego przepisu na Jurajskie Taco! Idealne jako przekąska na przyjęciu zarówno dla starszych jak i młodszych. Przeczytajcie, jak je wykonać i zachwyćcie swoich bliskich!

Składniki taco:

Opakowanie muszli taco ok. 12 sztuk,
2 opakowania Łososia Jurajskiego lub 150gr usmażonego świeżego fileta,
dwa pomidory,
dwa dojrzałe awokado,
limonka,
kolendra,
sól i pieprz

Sos:

100ml majonezu,
koperek,
pieprz cytrynowy,
sól,
sok z limonki

Opcjonalnie dla lubiących ostre smaki sos sriracha lub papryczki jalapeño.

Wykonanie:

Kroimy pomidory w drobną kostkę, solimy i odstawiamy na chwilę do osobnej miski, aby puściły sok. Odlewamy go od pomidorów i możemy użyć później na przykład do sosu. Awokado przecinamy wzdłuż na dwie połówki, obieramy ze skóry i usuwamy pestkę. Przekładamy do miski i rozdrabiamy na gładką masę widelcem lub blenderem. Aby nie straciło swojego koloru, od razu możemy skropić ją sokiem z połówki limonki. Siekamy drobno kolendrę, opcjonalnie ostre papryczki i wraz z odsączonymi pomidorami dodajemy do awokado. Łączymy razem w jednolitą masę i dodajemy pieprzu.

Nasze muszle napełniamy gotową masą i układamy na jej wierzchu Łososia Jurajskiego. Skrapiamy limonką i przyozdabiamy kolendrą.

Sos: Majonez posiekany koperek, sok z połówki limonki i przyprawy mieszamy razem w miseczce i podajemy do naszych taco.

Share
0
Łosoś Jurajski
Łosoś Jurajski

Powiązane artykuły

24 października 2022

Niestandardowe bliny z łososiem


Więcej
13 września 2022

Pasta z łososia


Więcej
13 grudnia 2021

Roladki z łososiem


Więcej

Jurassic Salmon Spółka z o.o.

Dreżewo 25, 72-343 Karnice
e-mail: info@jurassicsalmon.pl
www.jurassicsalmon.pl
NIP PL8513169197, REGON 321382183

Sąd Rejonowy Szczecin-Centrum w Szczecinie,
XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru
Sądowego,
Numer KRS 0000462155
Kapitał zakładowy: 1 658 000,00 ZŁ zł

Projekty UE

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniająca inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

Więcej o naszych projektach >>

 

Dane kontaktowe

Zakład Chowu i Hodowli Ryb
Dreżewo 25, 72-343 Karnice
woj. zachodniopomorskie
Współrzędne GPS: N54* 2′ 12.903″ E14* 58′ 50.2996″

Dyrektor Zakładu 
dr inż. Michał Kowalski – tel. 501 196 790
e-mail: m.kowalski@jurassicsalmon.pl

Kierownik Produkcji
mgr inż. Jarosław Szysz

Kierownik Sprzedaży
Godziny kontaktu:
Pon. – Czw. 7:00-15:00
Monika Szczęsna – tel. 605 314 106
e-mail: m.szczesna@jurassicsalmon.pl

 

Łosoś Jurajski

  • Poznaj Łososia Jurajskiego
  • Gdzie kupię?
  • Gdzie zjem?
  • O hodowli Łososia Jurajskiego
  • Produkty z Łososia Jurajskiego
  • Kulinarna łososiopedia
  • Oferta dla dystrybutorów
  • Oferta dla HoReCa
  • Projekty unijne
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Aktualności
  • Dla mediów
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone - Łosoś Jurajski. Wykonanie i opieka marketingowa know.it
  • Home
  • Wyjątkowa hodowla
  • Łososiopedia
  • Kontakt
Kontakt
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
  • Aktualności
  • Dystrybucja
  • Języki