Burger „na zimno”Burger „na zimno”Burger „na zimno”Burger „na zimno”
  • Łosoś Jurajski
    • Poznaj łososia
    • Zrobione z łososia
    • Łososik Jurajski dla dzieci
  • Gdzie jest łosoś?
    • Gdzie kupię?
    • Gdzie zjem?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
    • Kulinarne inspiracje
      • Przystawki
      • Zupy
      • Sałatki
      • Dania główne
    • Łosoś w kuchni
    • Zdrowie i uroda
    • Łososiowe ciekawostki
  • Aktualności
    • Co nowego u nas
    • Łosoś w mediach
  • Dystrybucja
    • Dla dystrybutorów
    • Dla HoReCa
  • Języki
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
Kontakt
✕
Opublikowane przez Łosoś Jurajski o 5 lutego 2021
Kategorie
  • Przystawki
Tagi
Trudność: Łatwe | Czas przygotowania: Łatwe | Ilość porcji: 2

Burger „na zimno”

Jesteście zwolennikami burgerów z rybą? Latem jest to rozwiązanie idealne! Są
lekkostrawne i smakują równie dobrze na zimno, jak i ciepło! Jakiej ryby użyć?
Łosoś jest dobrym wyborem. Dzięki temu, że jest to ryba dość tłusta, danie nie będzie ani za
suche, ani zbyt ciężkie. Wariacji jest mnóstwo, można wykorzystać smażony filet, próbować
różnych kombinacji dodatków, ogranicza nas jedynie wyobraźnia! Poniżej przedstawiamy
naszą propozycję.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 bułki wieloziarniste
  • 300g Łososia Jurajskiego wędzonego
  • 2 duże liście sałaty
  • Ogórek
  • Papryka
  • pomidor

Składniki na sos tatarski:

  • 2 łyżki majonezu.
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • ogórek konserwowy
  • szczypior
  • cebulka dymka
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:
Składniki na sos bardzo drobno siekamy i mieszamy razem, doprawiamy wedle uznania
solom i pieprzem. Podpiekamy przekrojone bułki w piekarniku, aby były lekko chrupiące.
Smarujemy je wcześniej przygotowanym sosem i układamy dodatki. Całość możemy spiąć
patyczkiem (np. do szaszłyków).

Share
0
Łosoś Jurajski
Łosoś Jurajski

Powiązane artykuły

24 października 2022

Niestandardowe bliny z łososiem


Więcej
13 września 2022

Pasta z łososia


Więcej
13 grudnia 2021

Roladki z łososiem


Więcej

Jurassic Salmon Spółka z o.o.

Dreżewo 25, 72-343 Karnice
e-mail: info@jurassicsalmon.pl
www.jurassicsalmon.pl
NIP PL8513169197, REGON 321382183

Sąd Rejonowy Szczecin-Centrum w Szczecinie,
XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru
Sądowego,
Numer KRS 0000462155
Kapitał zakładowy: 1 658 000,00 ZŁ zł

Projekty UE

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniająca inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

Więcej o naszych projektach >>

 

Dane kontaktowe

Zakład Chowu i Hodowli Ryb
Dreżewo 25, 72-343 Karnice
woj. zachodniopomorskie
Współrzędne GPS: N54* 2′ 12.903″ E14* 58′ 50.2996″

Dyrektor Zakładu 
dr inż. Michał Kowalski – tel. 501 196 790
e-mail: m.kowalski@jurassicsalmon.pl

Kierownik Produkcji
mgr inż. Jarosław Szysz

Kierownik Sprzedaży
Godziny kontaktu:
Pon. – Czw. 7:00-15:00
Monika Szczęsna – tel. 605 314 106
e-mail: m.szczesna@jurassicsalmon.pl

 

Łosoś Jurajski

  • Poznaj Łososia Jurajskiego
  • Gdzie kupię?
  • Gdzie zjem?
  • O hodowli Łososia Jurajskiego
  • Produkty z Łososia Jurajskiego
  • Kulinarna łososiopedia
  • Oferta dla dystrybutorów
  • Oferta dla HoReCa
  • Projekty unijne
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Aktualności
  • Dla mediów
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone - Łosoś Jurajski. Wykonanie i opieka marketingowa know.it
  • Home
  • Wyjątkowa hodowla
  • Łososiopedia
  • Kontakt
Kontakt
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
  • Aktualności
  • Dystrybucja
  • Języki