Loża ekspertów „Doceń polskie” doceniła Łososia Jurajskiego Dodano 25.04.2018r.

25 kwietnia odbyła się XXVIII edycja  programu „Doceń polskie”. Przyznawane ceryfikaty promują wysokiej jakości produkty spożywcze dostępne na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia,a godła promocyjne mogą otrzymać tylko wyroby, które otrzymają wysokie noty (minimum 7,5 pkt) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.

W bieżącej, już XXVIII edycji programu do konkursu stanęło blisko 140 różnorodnych firm i  artykułów spożywczych, które zostały poddane ocenie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.  Wydarzenie miało miejsce 25 kwietnia br. w Sosnowcu. Decyzja o przyznaniu znaku jakości należy wyłącznie do jurorów, którzy są specjalistami w zakresie technologii żywienia i samej żywności.

http://docenpolskie.pl/kwietniowy-audyt-przeszedl-do-historii/