Filet z łososia oczyszczamy z ości i pozbawiamy skóry. Tniemy go w grubszą kostkę i wkładamy do miski. Czosnek, imbir i papryczkę chili drobno siekamy i przekładamy do miseczki. Dolewamy odrobinę oleju sezamowego, sosu sojowego, soku z limonki i dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą zalewamy kawałki łososia i odstawiamy na bok.
W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego. Podsmażamy na nim delikatnie pocięte w piórka czerwoną cebulę i pora. Całość zalewamy bulionem rybnym i podgrzewamy. W trakcie dodajemy posiekany drobno szczypiorek. Dla zaostrzenia możemy też dodać odrobinę suszonych płatków chili.
Chiński makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na rozgrzaną patelnię przekładamy łososia razem z marynatą i podsmażamy kilka minut – nie za długo, bo kawałki są dość małe.
Do miseczki wkładamy makaron. Na górę układamy kilka kawałków łososia. Całość zalewamy bulionem, dekorujemy papryczką chili, szczypiorkiem i natką kolendry.
W ramach korzystania przez Administratora z narzędzi wspierających jego bieżącą działalność udostępnianych np. przez firmę Google / Facebook, dane osobowe Klienta mogą być przekazywane do państwa spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego, w szczególności do Stanów Zjednoczonych Ameryki (USA) lub innego państwa, w którym podmiot z nim współpracujący utrzymuje narzędzia służące do przetwarzania danych osobowych przy współpracy z Administratorem.
W przypadku przekazywania danych z Europy do USA niektóre podmioty tam zlokalizowane mogą dodatkowo zapewniać odpowiedni stopień ochrony danych w tamach tzw. programu Privacy Shield (Tarcza Prywatności).
Ściśle wymagane ciasteczka
Ściśle wymagane ciasteczka będą widoczne w Twojej przeglądarce, więc możemy zapisać Twoje wybory.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.