Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Filet z łososia pozbawiamy ości i układamy w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Doprawioną rybę wstawiamy do piekarnika na około 10 minut (czas pieczenia zależy od grubości filetu).
W czasie kiedy łosoś się piecze szykujemy pozostałe składniki. Czosnek siekamy drobniutko (można przecisnąć go przez praskę), pozostałe składniki jak oliwki, suszone pomidory, kapary oraz bazylię kroimy na małe, ale wyczuwalne kawałeczki. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Gotowego łososia rozdrabniamy za pomocą dwóch widelców na kawałeczki. Cząstki ryby mieszamy z pozostałymi składnikami, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Pastę z pieczonego łososia podajemy na grillowanej grzance.
W ramach korzystania przez Administratora z narzędzi wspierających jego bieżącą działalność udostępnianych np. przez firmę Google / Facebook, dane osobowe Klienta mogą być przekazywane do państwa spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego, w szczególności do Stanów Zjednoczonych Ameryki (USA) lub innego państwa, w którym podmiot z nim współpracujący utrzymuje narzędzia służące do przetwarzania danych osobowych przy współpracy z Administratorem.
W przypadku przekazywania danych z Europy do USA niektóre podmioty tam zlokalizowane mogą dodatkowo zapewniać odpowiedni stopień ochrony danych w tamach tzw. programu Privacy Shield (Tarcza Prywatności).
Ściśle wymagane ciasteczka
Ściśle wymagane ciasteczka będą widoczne w Twojej przeglądarce, więc możemy zapisać Twoje wybory.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.