Kruche babeczki z Łososiem JurajskimKruche babeczki z Łososiem JurajskimKruche babeczki z Łososiem JurajskimKruche babeczki z Łososiem Jurajskim
  • Łosoś Jurajski
    • Poznaj łososia
    • Zrobione z łososia
    • Łososik Jurajski dla dzieci
  • Gdzie jest łosoś?
    • Gdzie kupię?
    • Gdzie zjem?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
    • Kulinarne inspiracje
      • Przystawki
      • Zupy
      • Sałatki
      • Dania główne
    • Łosoś w kuchni
    • Zdrowie i uroda
    • Łososiowe ciekawostki
  • Aktualności
    • Co nowego u nas
    • Łosoś w mediach
  • Dystrybucja
    • Dla dystrybutorów
    • Dla HoReCa
  • Języki
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
Kontakt
✕
Opublikowane przez Łosoś Jurajski o 5 lutego 2021
Kategorie
  • Przystawki
Tagi
Trudność: łatwe | Czas przygotowania: łatwe | Ilość porcji: kilka

Kruche babeczki z Łososiem Jurajskim

Babeczki z kruchego ciasta z Łososiem Jurajskim na pikantnie i łagodnie

SKŁADNIKI NA BABECZKI Z AWOKADO:

  • 50 g surowego łososia jurajskiego
  • 1 awokado
  • 1 sok z limonki
  • kolendra
  • limonka (kilka plasterków do dekoracji)
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

SKŁADNIKI NA BABECZKI Z SERKIEM RICOTTA:

  • 50 g surowego łososia jurajskiego
  • około 300 g serka ricotta
  • świeży ogórek (kilka plasterków do dekoracji)
  • tymianek
  • płatki chili
  • 1 limonka
  • sól
  • pieprz

Kruche ciasto na babeczki:

  • 200-250 g mąki
  • 200 g zimnego masła pokrojonego w kostkę
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • sól
  • pieprz

Składniki wsypujemy do miski i zagniatamy rękoma tak długo, aż wszystko się połączy w jedną masę. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, żeby się schłodziło na około 30 minut.

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Wycinamy krążki i wykładamy nimi foremki na muffinki. Gotowe foremki wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut.

Kruche babeczki z kremowym awokado i łososiem:

Do blendera wkładamy miąższ z awokado, natkę kolendry i pół chili. Doprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem i blendujemy na aksamitną pastę.

Kruche babeczki wypełniamy kremowym awokado. Babeczki dekorujemy cienkim plasterkiem surowego łososia i listkiem świeżej kolendry. Doprawiamy z góry solą i świeżo mielonym pieprzem. Dekorujemy je kawałeczkiem limonki.

Kruche babeczki z delikatnym serkiem ricotta i marynowanym łososiem:

Łososia kroimy na bardzo cieniutkie plasterki i wkładamy do miseczki. Dodajemy sok z limonki, suszone płatki chili i doprawiamy solą i pieprzem. Łososia pozostawiamy na około 20 minut.

Upieczone kruche babeczki wykładamy na talerz. Za pomocą łyżeczek nakładamy serek ricotta, a następnie układamy marynowanego łososia. Dodajemy kawałek świeżego ogórka i odrobinę tymianku. Babeczki doprawiamy z góry solą i świeżo mielonym pieprzem.

  • Babeczki z Łosoś Jurajski
  • Babeczki z Łosoś Jurajski
  • Babeczki z Łosoś Jurajski
  • Babeczki z Łosoś Jurajski
  • Babeczki z Łosoś Jurajski
Share
0
Łosoś Jurajski
Łosoś Jurajski

Powiązane artykuły

24 października 2022

Niestandardowe bliny z łososiem


Więcej
13 września 2022

Pasta z łososia


Więcej
13 grudnia 2021

Roladki z łososiem


Więcej

Jurassic Salmon Spółka z o.o.

Dreżewo 25, 72-343 Karnice
e-mail: info@jurassicsalmon.pl
www.jurassicsalmon.pl
NIP PL8513169197, REGON 321382183

Sąd Rejonowy Szczecin-Centrum w Szczecinie,
XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru
Sądowego,
Numer KRS 0000462155
Kapitał zakładowy: 1 658 000,00 ZŁ zł

Projekty UE

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniająca inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

Więcej o naszych projektach >>

 

Dane kontaktowe

Zakład Chowu i Hodowli Ryb
Dreżewo 25, 72-343 Karnice
woj. zachodniopomorskie
Współrzędne GPS: N54* 2′ 12.903″ E14* 58′ 50.2996″

Dyrektor Zakładu 
dr inż. Michał Kowalski – tel. 501 196 790
e-mail: m.kowalski@jurassicsalmon.pl

Kierownik Produkcji
mgr inż. Jarosław Szysz

Kierownik Sprzedaży
Godziny kontaktu:
Pon. – Czw. 7:00-15:00
Monika Szczęsna – tel. 605 314 106
e-mail: m.szczesna@jurassicsalmon.pl

 

Łosoś Jurajski

  • Poznaj Łososia Jurajskiego
  • Gdzie kupię?
  • Gdzie zjem?
  • O hodowli Łososia Jurajskiego
  • Produkty z Łososia Jurajskiego
  • Kulinarna łososiopedia
  • Oferta dla dystrybutorów
  • Oferta dla HoReCa
  • Projekty unijne
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Aktualności
  • Dla mediów
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone - Łosoś Jurajski. Wykonanie i opieka marketingowa know.it
  • Home
  • Wyjątkowa hodowla
  • Łososiopedia
  • Kontakt
Kontakt
Losos Jurajski
  • Łosoś Jurajski
  • Gdzie jest łosoś?
  • Wyjątkowa hodowla
  • Kulinarna łososiopedia
  • Aktualności
  • Dystrybucja
  • Języki