Sałatka z łososiem i mango

Trudność: Łatwe | Czas przygotowania: Łatwe | Ilość porcji: 4

Lato wolnymi krokami ustępuje miejsca jesieni, lecz my przychodzimy do Was z bardzo wakacyjnym daniem, które pozwoli jeszcze przez chwilę poczuć letnią atmosferę.

Świeża nuta limonki i kolendry w połączeniu ze słodyczą mango i ostrością chilli doskonale uzupełni naturalny smak wędzonego Łososia Jurajskiego.

Składniki na 4 porcje:

– Łosoś Jurajski wędzony na gorąco naturalny 150/200gr
– awokado 1 szt
– mango 1 szt
– pomidor 1 szt
– chilli
– kolendra
– oliwa
– limonka
– sól, pieprz

Przygotowanie:
mango i awokado przekrajany na pół usuwamy pestkę oraz skórkę i razem z pomidorem kroimy na kostkę. Łososia siekamy na drobne kawałki i mieszamy wraz z oliwą i przyprawami w misce. Wykładamy do miseczek i przystrajamy kiełkami lub listkami kolendry.