Pasta jajeczna z wędzonym Łososiem

Trudność: Łatwe | Czas przygotowania: Łatwe | Ilość porcji: 4

Dziś przybywamy z przepisem, który odmieni wasze kanapki raz na zawsze! Połączenie jajek oraz łososia skrywa wiele smaku, cennych białek i tłuszczy. Mowa o kremowej paście jajecznej z Łososiem Jurajskim. Koniecznie spróbujcie zrobić ją sami.

Składniki na 4 porcje:
– 4 jajka
– 1-2 łyżki majonezu
– świeży koper
– ok. 80 gr Łososia Jurajskiego wędzonego na gorąco
– sól i pieprz do smaku

Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Ścieramy na tarce na małych oczkach, dodajemy łyżkę majonezu do konsystencji pasty. Łososia drobno kroimy, koper siekamy. Dodajemy do pasty jajecznej i wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania.