Makaron z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone

Trudność:  | Czas przygotowania:  | Ilość porcji: 

Makaron można podawać na tysiące sposobów. Doskonale komponuje się z mięsem, warzywami rybami i owocami morza. Dziś przedstawiamy prosty i szybki przepis na kremowe papardelle z łososiem i serkiem mascarpone!

Składniki na 2 porcje:

150-200g makaronu papardelle
3 łyżki serka mascarpone
opakowanie Łososia Jurajskiego wędzonego na zimno
oliwa
pół cebuli
koper
cytryna
pieprz cytrynowy
sól

Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Siekamy łososia na małe kawałki ok 1cm. Dodajemy go do zeszklonej cebuli. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu al dente. Ugotowany dorzucamy na patelnię z łososiem i cebulką, łączymy całość z serkiem mascarpone. Według uznania doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Na koniec podajemy makaron z cytryną i koprem.