Łosoś… z Polski? Dodano 16.11.2020r.

Za górami, za lasami, w malowniczym Janowie założyliśmy jedyną w swoim rodzaju hodowlę Łososia atlantyckiego. Jednak bardziej dociekliwi mogą zauważyć, że miejscowość ta wcale nie ma dostępu do morza – jak więc to możliwe?

Woda, w basenach pozyskiwana jest z odwiertu o głębokości ponad 1 km (1224,5 m p.p.m.), dzięki czemu możliwe jest prowadzenie zrównoważonej hodowli w tym miejscu. Wiek wydobywanej wody datowany jest na okres dolnej jury i liczy blisko 150 mln lat!

Czy kraj pochodzenia ma znaczenie? Oczywiście, jest szereg zalet, które można wymienić, wynikające z wyboru polskiej żywności.

Nie muszą przebywać dalekiej drogi, dzięki czemu mogą być świeższe bez mrożenia.
Cena może być niższa, ze względu na koszt transportu.
Kupując je, wspomagamy polską gospodarkę!

Chcecie poznać więcej zalet polskiego łososia? Zachęcamy do czytania wpisów na naszym blogu!