Aktywni pokochają Łososia Jurajskiego Dodano 25.06.2019r.

W sporcie o wynikach decyduje nie tylko skuteczny trening, ale także doskonale dopasowana dieta. Nie od dziś wiadomo, że spożywanie ryb idealnie wkomponowuje się w repertuar sportowego jadłospisu. Problematyczne mogą okazać się jednak coraz częstsze doniesienia o bardzo złej jakości ryb oceanicznych ze względu na zawartość niepożądanych metali ciężkich oraz innych, niebezpiecznych dla zdrowia toksyn. 

Ryby są doskonałym źródłem chudego białka, które wspomaga odbudowę mięśni. Kwasy omega-3 pomagają utrzymać układ sercowo-naczyniowy w dobrym stanie. Doskonale zwalczają także stany zapalne. Sportowcom zaleca się spożywanie ryb przynajmniej dwa razy w tygodniu.

W Internecie oraz prasie można przeczytać opinie ekspertów, którzy odradzają częste spożycie łososia ze względu na wysoką zawartość niepożądanych metali ciężkich. Zgadzamy się co do części tej hipotezy. Metale ciężkie nie są wskazane i nie wyobrażamy sobie, by konsumenci mieli badać stan niebezpiecznych dla zdrowia substancji przed każdym posiłkiem. Niezależnie czy to prawda, czy mit, my nad tym problemem nie będziemy się dłużej zastanawiać. Łosoś Jurajski bowiem nie zawiera rtęci oraz innych metali ciężkich. Nie zawiera także antybiotyków, a jego karma pochodzi z przetwórstwa fabrykatów pochodzenia wodnego. Łosoś Jurajski je to, co powinien jadać w warunkach naturalnych, a od nas otrzymuje doskonałe warunki bytowania, pozbawione szansy zarażenia się jakimikolwiek pasożytami czy niebezpiecznymi dla jego życia bakteriami.

Jeśli jesteś osobą aktywną fizycznie częste spożywanie ryb powinno poprawić Twoje osiągi. Jedząc Łososia Jurajskiego dodatkowo możesz być pewny, że duże ilości spożywanej ryby nie wpłyną negatywnie na Twoje zdrowie. Brak rtęci i innych metali ciężkich przy jednoczesnym wysokim wskaźniku kwasów z grupy Omega-3 da Ci pewność, że spożywane przez Ciebie posiłki wpłyną na Twoje ciało pozytywnie. Pozostaje nam życzyć Tobie systematycznego poprawiania swoich osiągów i samych sukcesów sportowych.